Sınav Koleji’nden örnek davranış

Bursa’nın köklü eğitim kurumların Bursa Sınav Koleji, tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına koronavirüsü salgını sürecinde öğretmenlerini ve personellerini mağdur etmemek adına örnek bir karar aldı.

GÜNDEM 28.03.2020, 03:18
Sınav Koleji’nden örnek davranış

Okullarda uzaktan eğitimin devam edeceği 30 Nisan’a kadar Bursa Sınav Koleji’nde hiçbir personelin işine son verilmeyecek.

Karar hakkında açıklamalarda bulunan Bursa Sınav Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Gıyasettin Bingöl, “Biz bir eğitim kurumuyuz ve adil davranmak zorundayız. Tüm dünya ve ülkemizin büyük sıkıntılarla karşı karşıya kaldığı bu süreçte, eğitim emekçilerimizi ortada bırakmak bize yakışmaz” dedi.

Sınav eğitim kurumları olarak 30 Nisan’a kadar herhangi bir öğretmen veya çalışanlarını işten çıkartmama kararı alarak, diğer eğitim kurumlarını da bu karara davet eden Bingöl, “Devletimiz 30 Nisan’a kadar uzaktan eğitim kararı aldı. Bu tarihten sonra salgın riskinin ortadan kalkacağını ve eğitimin eskisi gibi devam edeceğini temenni ediyoruz. Halihazırda devletimiz kısa çalışma ödeneğiyle özel sektöre desteklerde bulunuyor. Biz bu süreçte, büyük bir kurum olarak personelimize ve yönetici arkadaşlarımıza sahip çıkarak yola devam edeceğiz. Hepimiz elimizi taşın altına koymalı ve bu krizi en az hasarla atlatmak için birlikte çalışmalıyız. Ben diğer eğitimci arkadaşlarımın da aynı hassasiyete sahip olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

ONLİNE EĞİTİMLER SÜRÜYOR

Uzaktan eğitim süresince online ders videoları ve interaktif canlı eğitimlerle öğrencilerinin derslerden geri kalmaları için çalıştıklarını belirten Bingöl, şunları söyledi: “Hiçbir eğitim, yüz yüze eğitimin yerini tutmaz. Fakat biz öğrencilerimizin eğitimden kopmaması, okuldaymış gibi birlikte eğitim almaları ve bu süreçte çocuklarımıza rehberlik yapmak ve onları derslerden koparmamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Uzaktan eğitimlerde öğretmenlerimiz kendi alanlarında derslerini anlatıyorlar. Anaokullarımız için de 20 çocuğumuzu aynı şekilde sınıflara alırmış gibi canlı yayınlarla eğitimimize devam ediyoruz. Salgın sürecini atlatıp, okullar başladığında, çocuklarımızla yeniden buluşacağız ve derslerimizi aynen tekrarlayıp devam edeceğiz. Biz okulların kapanma tarihi olan 17 Haziran’dan sonra da, Temmuz sonuna kadar eğitimlerimizi sürdürmeyi planlıyoruz. Koronavirüs sürecinde hiçbir öğrencimizi ve velimizi mağdur etmeyeceğiz”

Yorumlar (0)
13°
parçalı az bulutlu