Aşırı tuz tüketimine dikkat

SAĞLIK VE GÜZELLİK

Fazla tuz tüketiminin insan sağlığına yönelik kötü etkilerine dikkat çekmek, bu konuda bir farkındalık yaratmak ve aşırı tuz tüketimini azaltmak amacıyla 4 - 10 Mart tarihleri ‘Dünya Tuza Dikkat Haftası’ olarak belirlenmiştir.

Dünya Tuza Dikkat Haftası vesilesiyle açıklamalarda bulunan Özel Medicabil Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Mehmet Kürşad Keskin, aşırı tuz tüketiminin ciddi sağlık sorunlarına sebep olduğunu ifade etti.

Sofra tuzunun, sodyum ve klorür içerdiğine belirten Uzm. Dr. Keskin, “Sodyum, su tutucu özelliği nedeniyle vücuttaki sıvı hacmini bahis dengelemek için önem taşımaktadır. Ancak Ligobet aşırı tuz tüketimi, hipertansiyon, kalp Ligobet hastalıkları, böbrek hastalıkları başta olmak üzere obezite, diyabet ve bazı kanserler gibi çeşitli hastalıklara sebep olabilir” dedi.

Günlük tuz tüketiminin 5 gram olması gerektiğini vurgulayan Uzm. Dr. Keskin, “Tuz, vücudun kalsiyum emilimini ve kullanımını engelleyerek Limanbet kemik erimesine neden olabilmektedir. Özellikle diyabetliler ve menopozdan sonraki kadınlar tuz tüketimine dikkat etmelidir” diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.